Völgyessy Méltóságos, amikor látom, rámorog a komondorlányokra, ha azok játszani szeretnének vele. Odasunnyog elveszi a játékukat, és elszalad vele. Ám amikor nem látom - nos mit is művel akkor?

Tegnap szalonnasütés volt nálam. Első szalonnasütés az idén a kertben. Jöttek a vendégek, Jencike, a két éves Babuci is köztük volt. Babucit már elvitte lefektetni Réka barátnőm, az édesanyja. Mi sütögettünk, beszélgettünk, leszállt az éj. Enyhe szellő fújdogált, a fenyves halkan zúgott, hűvösödött. Hű ebeim is teletömött pocakkal itt-ott elterültek, majd a komondorok járőrözni kezdtek. Csekő valamit hallott a messzeségből, amit mi nem, de Ő peckesen állt és 12 hetes kis komondorugatásával felelt rá. Csuda büszke voltam Rá. Röpült az idő, már éjfél is elmúlt, hiába a kinti lámpa, sötét volt a kertben. Kivittem hát viharlámpásokat a székek köré, és úgy beszélgettünk halkan, hogy a szomszédok álmát ne zavarjuk. Kutyáim eltűntek, elhevertek. Hátranéztem, kerestem a Lányokat, meg is találtam őket egymás mellett összebújva. És egy tacskót is szorosan melléjük gömbölyödve. "Ez Koma" - gondoltam, "de hol van Csutak?" Keresem, nincs. Rávilágítok a komondorokra, gondolván Csuti is ott lehet. Nos, igen. Aki odabújt a lányokhoz, az nem Koma volt, hanem Völgyessy Méltóságos, a Papa. A Lányok Csutak köré feküdtek. Olyannyira vigyázta a Lányokat, hogy amikor be akartam hívni éjszakára, mert mindig Ő az első, aki beszalad a házba, el sem mozdult Zsejke mellől. Az ÉN hívó szavamra a fejét nem emelte fel, csak feküdt Zsejke mellett mozdulatlan, mély álomba merülve.... És kivételesen Koma volt az, aki valahol egészen máshol feküdt EGYEDÜL a fűben.... Még ilyet?! Völgyessy "Morcogó" Csutak jól átvert engem. :) A Morcogó nem is morcos. :) A Morcogó tulajdonképpen a Lányok Papája. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveshangu.blog.hu/api/trackback/id/tr65237336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuhiEva 2013.04.22. 09:43:40

:-), de a látszatot ugye fenn kell tartani, hogy Ő Morcogó :-)

Kedves Hangú 2013.04.22. 09:46:41

@SuhiEva: Persze. Ez csak az imidzs. :) Nekem szól :)
süti beállítások módosítása