Zsejke és Csekő Barátnőim komoly növekedésnek indultak. Zsejke nagyjából tíz nap alatt öt kilót kapott magára. Valami hihetetlen tempóban nőnek. Zsejke marmagassága már elhagyta a térdem, Csekő is lassan eléri a térdmagasságomat. Azonkívül egyre komolyabban őrzik a házat. A minap Zsejke megharapta valakinek az ujját. Bedugta az illető a kerítésen, ugyulubugyulu, kiskutya... Zsejke meg hamm, ráharapott az ujjára. Mondja nekem a fickó, hogy nem jön be - dolgozgatni fog a kertben - mert harapnak a komondoraim. Mondom ne dugdosd be az ujjad. Fiatalnak fiatal, de attól még komondor. :)

Beszélgetek a szomszéddal, vasárnap kertet rendezünk mindketten. Ő ás, én gyomlálok. Kérdi tőlem, milyen kutya az a két kis fehér? Mondom komondorok. Ah, szóval komondorok lesznek? Mondom, nem lesznek, már azok. :)

Beszélgetek régi ismerőssel az utcán. Kérdi milyen kutyák a kis fehérek. Mondom komondorok. (Írtó nagy szám lettem az utóbbi időben a két komondorral, az emberek ezen a környéken még nem láttak egyet sem, nemhogy kettőt egy kertben. :) ) Aszonya: komondoroooook? Hát van fogalmam arról, hogy az milyen nagy lesz? Iiiilyen nagy - és mutatja is.(Mellesleg sokkal kisebbet mutat, mint amekkorák valóban lesznek :) ) Nagy szemeket meresztek: mondom komolyaaan??? Aszittem ekkora marad. Na engem jól átvertek!

Ismét mással beszélgetek. Már megint a selyemszőrű ebfarkasaim étvágya a téma. (Kezdem unni.) Tényleg meg akarom tartani? Ezek kiesznek a vagyonomból....!! Kérdem: mondd csak, te mennyit költesz cigire egy hónapban? Mennyiért veszel sört? Látom fejben számol, az eredményt nem mondja meg, de nem is érdekel. Elég nekem amit az arcán látok. No ugye, mondom, én ennek a tört részéből etetem őket. Egyébként meg: miért kéne ezzel elszámolnom bárkinek is?

Újabb eset: valaki kérdi: miből fogom etetni őket? Visszakérdezek: te miből veszel cigit? Rávágja: a fizetésemből! Ránézek és széttárom a kezem. Elérti amit gondolok, rám nevet és azt mondja: ne haragudj. Na ugye.

Selyemszőrű ebfarkasaim komoly éjszakai járőrözésbe kezdtek. Egész éjjel hangjukat sem hallani (Komáét bezzeg annál inkább, majdnem minden éjjel ki kell szólnom az ablakon, hogy hallgasson már el!! Semmi sincs odakint, de mert neki beszélgetni támad kedve valami távoli ebbel, felveri a környéket álmából. Minden csendes, csak az én tacskóim ugatnak éjszaka.) Nos, a Lányok járőröznek. Méghozzá teljes komolysággal. Az egyik az ajtóm előtt fekszik, míg a másik járőrözik. Mindent szemügyre vesz, mindent ellenőriz, semmi sem kerüli el a figyelmét. Én a holdfénynél nézem, hogy hogyan teszi. Megéri fent maradni későig.

DSC02668.JPGPatakparti Zsejke és Patakparti Csekő reggelizik

DSC02671.JPGPatakparti Zsejke 3,5 hónapos - éhes a bébi :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveshangu.blog.hu/api/trackback/id/tr755285439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Hangú 2013.05.07. 14:53:55

@SuhiEva: Hát igen, ennek jó részét te is tapasztaltad. :)
süti beállítások módosítása