Tikka hazajön. Felugrik az egyik bőrszékbe, a fehér szőrme takarón elhelyezkedik és nehéz légzéssel elszundikál. Ez nekem fura. Nem így szokott aludni. Odamegyek, elkezdem simogatni és a szokásos kéjes dorombolás helyett rám morog. Mi a ...... ?! Nézem a szőrét - összeragadt vér csomósítja. Tapogatom kis cicatestét, néhol morog, és a kezem után kap, de egyébként tűri. Felemelem, a fehér takaró is véres... Látom, hogy a seb mély, de hogy mennyire.... kimegyek az ollóért, nem tetszik neki, ahogy az egyik kutya-törölközőn műtöm: lenyírom a szőrét. Igen, ez egy nagy harapás..... egy kutya alaposan megmammogtatta szegény kis Tikka-nyuszikámat. Amitől féltem: túl bátor, azt hiszi, hogy minden kutyával elég, ha morog, ordít és köp egyet. A jelek szerint találkozott eggyel, amelyiknél nem volt elég. Ahogy a sebet elnézem, szerencsésen megúszta..... Betadine-t teszek a sebre, és hagyom, hogy a másik kedvenc helyére másszon, a hálószoba puha szőnyegére. Ott összegömbölyödik és amikor utána megyek, hogy megsimogassam, finom dorombolásba kezd. Most nem Tikka Királynő, nem Tikka a gengszter, nem Tikka az égetnivaló, csak egy kis sebesült cica... cirógatom az állát, és kilátásba helyezem, hogy ha megtudom, hogy ki volt az....... nem ússza meg.

Tikka-nyuszi megsebesült. Tikka-nyuszi véres. Tikka-nyuszi, az én szépséges kiscicám, bágyadtan kuporog. Tikka-nyuszi ma nem megy vadászni, Tikka-nyuszi megsebesült.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveshangu.blog.hu/api/trackback/id/tr545338373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Hangú 2013.06.03. 11:59:52

@SuhiEva: Köszönöm kérdésed, sokkal jobban. Valahogy nagyon elkapta az a kutya. szombat reggel az egész kis cicateste ki volt csavarodva, hangosan jár a lakásban, ami rá nem volt jellemző. Mert valahogy leér a körme, pedig eddig nem ért le. A seb szépen gyógyul, már nem kell Betadine. De - Égnek hála - tanult belőle, csak a szomszéd nénihez megy át, ahol se kutya, se idegen, semmi zavarás. Juci néni nagyon örül, hogy a cicák átmennek, mert sok az egér. :)

SuhiEva 2013.06.04. 08:49:36

Remélem nem lesz semmi komoly baj Vele!

Kedves Hangú 2013.06.04. 09:14:29

@SuhiEva: Hát kicsit csámpás lett mostanában, de amúgy javulgat. Étvágya van, dorombol, kint sétálgat, de nem megy messzi. :)
süti beállítások módosítása