Hát Papuskáim, a tervezett séta sajnos elmaradt! Mint tudjátok, ma mentünk volna a nagy komondoros terepsétára, aminek K. H. ezúttal a Fergeteges Farsangi Felvonulás Februárban - címet adta. Tegnap mondtam K. H.-nak, hogy adja ki a tiszti gúnyám, hadd legyek fess a sétán! Most meg szóltam Neki, hogy tegye vissza a naftalinba.... Pedig ez lett volna ám az igazi tiszti kaszinó! A sok fehér kesztyűs tábornok! Meg a könnyűlovasság! Ehh! Hát márciusban lesz a séta, addigra hátha jobb idő lesz.

Na, K. H. osztotta a vacsit, szigorúan felügyeli az étkezést, sétálgat közöttünk, mint a Kiképző Őrmester. Ha egy pisszenést hall, ami esetleg verekedésre utalna, már azonnal közbelép. Kell is, mert a Komondor ha éhes, apám, az nem tréfál! Már senki szájában nem volt kaja, csak én rágtam még egy kis darabot, gondolta K. H. hogy most már igazán bemehet. Még az ajtót sem tette be Maga mögött, amikor irdatlan ordítást hallott. (Tőlem.) Visszaugrott, ilyenkor olyan fürge tud lenni, mint egy mongúz. Még épp látta, hogy Zsejke feldob engem a levegőbe, majd egy válldobással a földhöz vág és rám lép. Üvöltött egyet, mire Zsejke elkotródott. Aztán feltette a nagylemezét: a "Te olyan surmó vagy Zsejke-fiam" címűt. Elég hosszú a lemez, vannak benne rap-es részek is, mint pl. "hogy mindig a kicsit...!" "hogy az utolsó falatja is kell neked!" "hogy nem sül ki a szemed" és jön a refrén: " Te olyan surmó vagy Zsejke-fiam!" Amikor lejárt a lemez és csak a csend sistergett, láttam valami mosolyt a szemében, ahogy tekintetével szeretettel cirógatta Zsejke nagy pofáját, és azt mondta: " Különben, azért ez szép ippon volt! Ezzel bárhol nyertél volna." Még odabenn is dünnyögött egy darabig, amiből tisztán ki lehetett hallani olyan foszlányokat, mint "3 egész csirkét megevett!" "mi a fenét akar még?"

K. H.-nak van egy pár ilyen nagylemeze amúgy. "Csekő, te paraszt", "Csutak, te lusta kutya" "Koma, ne szopogasd a lábujjam, mert rosszul leszek" "Becse, ereszd el a zoknim" "Labanc, most söpörtem össze" és még hasonlók. Ha felteszi a lemezt, mindenki lapítva várja, hogy lejárjon, mert hirtelen feltesz akár egy másikat is. Néja még Salem is megkapja a magáét, mert egyszer csak előkerül a polc hátuljából a "Ne ordíts már a fülembe, menjél kifelé, ha valami nem tetszik!" Tikkáról szóló lemezt még nem hallottam, de itt Ő a Királylány, kecsesen felugrik valahová és csendben szundikál. Majd beszélget egyet K. H.-val és ha szeretne kimenni, K. H. kinyitja neki az ajtót.

Most azon gondolkodom, hogy ki kéne adnom nekem is egy lemezt, "Nyugodj már le, K. H." címmel. Itthon nagy sikere lenne!

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveshangu.blog.hu/api/trackback/id/tr745804805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása