Amint azt tudjátok, a Komondor Lányok rendszeresen kitalálnak valami társasjátékot. Volt már a Sárcsolya, a Kaparj és fuss, most pedig a Lovagi torna. :) Ma a teraszajtóból figyeltem, hogyan zajlik a lovagi torna komondor-stílusban. 

Ezt két játékos játsza, egyelőre csak Zsejke és Csekő. Úgy zajlik, hogy a kerítés mentén, a két játékos feláll a startmezőhöz. Elindulnak egymással szemben, eleinte könnyű, táncos léptekkel, mintha csak pillangókat kergetnének. Majd, egyre jobban gyorsítanak, fejüket leszegik, akár a lovagok a kopját. Dübörögve rohannak egymással szemben, mind jobban felgyorsulva. Tekintekek összeakaszkodva, fejük faltörő kosként előretartva. Dübörög a föld. Még a lélegzetem is visszafojtom, annyira kíváncsi vagyok. A kávésbögrém félúton megáll a kezemben. Egyszer csak az egyikük - elsőként Csekő - kitér az ütközés elől. Vesztett. Egymás mellett futnak egy darabig, majd visszatérnek a kiinduló pontra. Kezdődik előlről. Sasszézva megteszik az első pár lépést, majd fejet leszegve, szempárbajt vívva belendülnek. Ezúttal Zsejke tér ki az ütközés elől. Most Ő a vesztes. Kacagva futnak fej-fej mellett, majd újra vissza a kezdéshez. Becse és a tacsik állnak és nézik a műsort. Szinte várom, hogy egy bíbor keszkenő lehull valamelyik lovag elé, jelezvén, hogy ő a kegyelt. Koma tacskóm általában megpróbál csatalkozni a komondorok játékához, amit meg is szokott bánni, mert egyszerűen eltapossák, vagy maguk előtt görgetik, mint egy hógolyót. Amitől Ő rendszerint felpöcköli magát és fogait csattogtatva ráugrik az egyik komondorra, majd lóg a szőrén, koloncként. Ezúttal meg sem próbál belefolyni a játékba, csak a partmezőről figyeli a tornát. 

A Lányok kifulladásig játszák a játékot, mesés szőrüket borzolja a menetszél. Bár ezer dolgom lenne, mégis odacövekelek az ajtóhoz és nézem Őket. Mindig ámulva látom, hogy milyen társasjátékot találnak ki éppen, és milyen határozott szabályokat alkotnak a játékhoz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveshangu.blog.hu/api/trackback/id/tr956023445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása