Zsejke lapjai: Zsejke és én

 2013.04.01. 20:48

Zsejke baba Húsvéti ajándékként megérkezett! Egy kis lánytestvérével együtt jöttek hozzám, letettük őket a kertben és megvártuk, hogy melyik választ ki engem. Talán ha fél percet vártam. Zsejke odajött hozzám, átkarolta a nyakam, és immár egy hosszú, komondoros életre összetartozunk! Csak két órája van nálam, de olyanok lettünk mint a borsó meg a héja. Ahová megyek, jön Ő is; és úgy történjen velünk bármi, hogy csak a halál választ el minket. Hallottam már legendákat a komondorok egy-emberességéről, de most magam is tapasztaltam, döbbenetes módon. Ráadásul, Zsejke egy zseni! Tényleg. Hű Drótosaim is rendkívül okosak, de Zsejke - aki épp ma 9 hetes - egyszerűen zseniális. Ahová nem szabad a kutyáknak bemenni, nem megy be - nem tudja a rendszert, hiszen új kutya itt. Jegesmackó-szerűen elterült  - jellemző módon a kövön - az előszobában. Alig van 20 fok itt, de Zsejkének még ez is meleg. :) Tehát hűsíti magát a kövön. Telirakta a pocit, pont annyit eszik, mint a Fiúk egyenként. Csak Zsejke baba háromszor eszik egy nap :) Várható volt, hogy ma érkezik, ezért almás rizst késztettem nekik (jó sokat) és farhátból pörköltet, rengeteg sárgarépával. Majd mindenki kapott egy hatalmas nagy csontot, Zsejke éppúgy nekiveselkedett, ahogy a Fiúk. Persze babafogaival még nem tudta szétrágni, ezt egyedül még csak Csutak tudja megtenni, mert neki vannak olyan hatalmas fogai, hogy egy erős sertés lábszárcsonttal meg tud birkózni, de ő sem egyszerre.

DSC02426.JPG

DSC02431.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveshangu.blog.hu/api/trackback/id/tr475187679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Hangú 2013.04.02. 08:47:02

@SuhiEva: Bizony! :) Zsejke volt a legnagyobb a csapatban, még a kanoknál is nagyobb volt. :)) Hát őrült kíváncsi leszek, hogy mekkora lesz, amikor megnő. :)

SuhiEva 2013.04.02. 09:48:34

úúúúú, majd kéremszépen az adatokat a fejlődéséről :-)De néztem a képeken, hogy nem lesz apró állatka :-)

Kedves Hangú 2013.04.02. 09:51:16

@SuhiEva: Nem bizony, 9 hetesen Csutaknál is nagyobb. MÉg nem olyan nehéz persze, de magasabb. :) LEsz vagy 90 kg, mire megnő. Még icipici, de a futása pont olyan jegesmedveszerű, mint hatalmas nagybátyjának, Tordának :)
süti beállítások módosítása