Völgyessy Barátom bizony minden átmenet nélkül komoly, karakán házőrző lett! Eleddig csak sétálgatott a kertben, és akkor ugatott, ha odakint kutyák mentek. De most, mindent éberen figyel és mindenkit megugat aki a ház előtt elmegy, ha a kerítésem közelébe jön valaki, akkor pláne. Mindent jelez, mindent őriz, mindent számon tart! Elmondhatom, hogy kiváló döntésem volt, hogy Őt magamhoz vettem. Velem olyan mint a puha vaj, kenyérre kenhetem. Házamnak azonban éber őrzője. Büszke vagyok Rá! Kicsike termete ellenére - persze még így is jóval nagyobb mint Koma - karakán módon védelmezi azt, ami az enyém. Kicsi Zsejkémet is. Sőt, nem csak Ő, hanem Koma is. Zsejkét ma meg akarta simogatni valaki a kerítésen keresztül, de Koma odaugrott és elzavarta. Akárcsak Csutak. Ne simogassa senki a kis kutyagyereket! Vigyáznak Rá, őrzik Őt. Hamarosan fordul majd a kocka, Zsejke fog mindannyiunkra vigyázni. Csutak Barátom nagyszerű kutya. Egy probléma van csak vele, a nagyothallása.... :) Rengeteget változott az alatt a pár hónap alatt, amióta nálam van. Sosem tudnék megválni Tőle. (persze egyiktől sem!) Csutak az én Barátom, itt lakik, és ez így is marad, amíg csak én élek. Mai napig érthetetlennek tartom, hogy valaki megvált Tőle, kidobta Őt, sőt bántotta is.

Mégis valahol, valamikor lehetett egy olyan gazdája ahol fiatal anyuka volt pici babával. Ugyanis ha Csuti meglát egy babakocsis anyukát, ledermed, csak nézi őket vágyakozva és még akkor is egy helyben áll, amikor azok már eltűntek az utca végén. Húsvétkor amikor sétáltattam őket, szembe jött egy anyuka egy karon ülő pici kis babával. Csutak megállt a baba alatt - anyuka a karján vitte Őt - és ragyogón nézett fel a kicsire. Érdekes volt az anyuka megfogalmazása, ahogy Csutakhoz beszélt - magam is ezt mondtam volna, de én ismerem Csutakot - "Szia kiskutya! Milyen kincset láttál?" És valóban, Csutak kincset látott. Én láttam rajta, de megdöbbentem, hogy más is látja, olyan ember, aki nem ismeri. Vasárnap eljött Réka barátnőm pici kisfiával, Jencikével. Jencike két éves. Koma ugrált, Zsejke ugrált, Jencike megijedt, majdnem eltört a mécses. De Csutak csak odament és imádón nézett Rá. Tőle nem félt Babuci, és nem is volt miért féljen. Ilyen Völgyessy Csutak, a babaimádó, karakán házőrzőm. Olyan jó, hogy még csak három éves, mert még sokáig velem lehet....

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveshangu.blog.hu/api/trackback/id/tr285215810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keszthelyi Eleonóra 2013.04.10. 21:15:26

Annyira édesek mind a hárman! Alig várom, hogy találkozzunk! :)

Kedves Hangú 2013.04.10. 21:27:23

@Keszthelyi Eleonóra: Hát már nem kell sok :) Vasárnap várunk Titeket!
süti beállítások módosítása