A Komondor egyetlen szívdobbanásában minden benne van. A mérhetetlen hűsége, megingathatatlan bátorsága, Gazda iránti olthatatlan szerelme.

Csekő a lábamnál, amíg én az íróasztalnál ülök. Csekő fekszik, Csekő szuszog. Mellétérdelek, és a marjára hajtom a fejem. A szíve nagy dübbenéssel dobog. Kinyitja szemét és rám néz. Egyenesen a szemembe. Barna-szürke szemeiben látom magam. Lángoló szerelemmel néz. Hallgatom a dübbenést, és minden dobbanásban hallom, hogy csak értem él. Számára én vagyok a minden, az alfa és az ómega. A Komondor-szív akkor kezd el igazán dobogni, amikor megtalálja a Gazdát. És amíg dobog, csak egy fontos létezik: a Gazda. Hallgatom Csekő szívét, egyenletes, méltóságteljes, szerelemmel teli szívét.

Mert a Komondor-szív egyetlen dobbanásában benne van maga a Komondoros élet! Egy hosszú, boldog, Komondoros élet!

Ilyen Csekő, Zsejke, Becse és az összes Komondor-szív dobbanása.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveshangu.blog.hu/api/trackback/id/tr595634529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása