Salem, ébenfekete kandúrom mostanában sokat vakarja a fülét és közben rázza is. Belekukkantok, koszos. Hát, itt az ideje a fülpucolásnak. Beviszem a fürdőbe. Leülök a kőre és ölbe veszem. Rosszat sejt, menekülni próbál. Megfogom. Ajjaj! Még rosszabbat sejt. Fogom a fültisztítót és belesprickolom a fülébe. Rázná, de nem hagyom. Masszírozom a füleit, hogy minél mélyebbre jusson. Smaragdzöld szemeiben szenvedés. Sír. Panaszosan sír. Karmát, fogát nem használja ellenem, mert imád. (Ezúton utasítom vissza minden nem-macskás rossz érveit: a macska nem hozzád, hanem a házadhoz ragaszkodik. Hülyeség. Salem és Tikka is imád). Sír. Nagyon. Zeng a fürdőszoba. Fogom a kis kandúrkát, és csillapítom - vagy legalábbis próbálom - és beszélek Hozzá: Salem! Salemke! Naaa, nyugodj meg! Nem fáj ez! Hiába negédeskedem, Salem zokog. Majdnem könnyei csorognak. Vigasztalhatatlan. Fogom a fülpiszkákat és pucolgatok. Salem zokog. Jól van, na, Salem! Nyugodj meg! Semmi baj! Naa, nyugodj meg. Nem nyugszik meg.

Az eredmény egy rózsaszínfülű, de "könnyes" Saberhagen. Fülei hátracsúnyítva, zöld szemei könnyesek, meg van gyalázva. Karmait behúzta, fogait nem eresztette ki.... porig van alázva. Hogy féreghajtót kapott: rendben. Hogy spot-ot kapott: rendben. De hogy a füleiben vájkálok??!!! Nincs rendben!!!!

Salem, kis Barátom, ne aggódj... aggódik. Salem, Kis Barátom, nyugodj meg..... nem nyugszik.

Elengedem, menekül. Hogy látom e még ebben az évszázadban??! Jó kérdés. Ha megéhezik, talán. Remélem.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveshangu.blog.hu/api/trackback/id/tr655411904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juli70 2013.09.06. 11:29:44

Ismerős szitu! Macskáim a karomvágást már türelmesen elviselik, a féreghajtáson egy pillanat alatt túl vagyunk, de a fülpucolás! Az rettentő kín nekik is :-D

Kedves Hangú 2013.09.06. 14:35:12

@Juli70: Igen... A fülpucolás valami hajmeresztő kínzás nekik! :)
süti beállítások módosítása